Even voorstellen Sander Philippo trainer dames selectie

16 september 2023

Mijn naam is Sander Philippo. Vijftig jaar oud, getrouwd en we hebben drie kinderen. Waarvan de oudste ook actief is in het waterpolo als speler en als coach. We zijn woonachtig in Hazerswoude Rijndijk.

Als kleine jongen van 10 ben ik lid geworden bij Z&PC Koudekerk en gestart met waterpolo. Op mijn 19e ben ik begonnen met het trainen en coachen van de meisjes adspiranten. Vergelijkbaar met de CM en BM in een team. Na 4 jaar ben ik mee doorgeschoven naar de dames groep en na een half jaar kreeg ik de gehele selectie onder mij. Dat heb ik zes jaar gedaan en ben toen gestopt ivm een studie naast mijn werk.

Maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ben ik in het seizoen 2009-2010 weer betrokken geraakt bij de dames. In de twaalf opvolgende jaren hebben de dames zich enorm ontwikkeld en ik ben er trots op dat ik ze heb mogen begeleiden in hun successen. In die twaalf jaar vele wedstrijden gespeeld tegen de dames van Katwijk. Die wedstrijden groeide uit tot echte derby’s waarbij er op het scherpst van de snede werd gespeeld. Soms wonnen wij en soms won Katwijk. Hierdoor heb ik ook veel (oud) dames leren kennen, maar Wenda kende ik al van de middelbare school. Tijdens de corona periode ben ik gestopt bij Aquadraat als trainer/coach. Na twaalf jaar coachen en negen jaar voorzitterschap wilde ik wat meer tijd voor mijzelf.

Wenda heeft er voor gezorgd dat ik op het lijstje met potentiële kandidaten terecht ben gekomen. Zonder dat ik dat wist 😊. Zo kwam het dat Leon mij benaderd heeft. Na een eerste gesprek via de app, ben ik de laatste wedstrijd van het seizoen gaan kijken in het Hofbad. Op 4 mei een gesprek gehad met de aanwezige dames en, na 2 minuten stilte,  een proef training gegeven. Tijdens de wedstrijd in het Hofbad wist ik het eigenlijk al en na deze proeftraining kon ik er voor mezelf niet meer onderuit.
JA! deze groep wil ik graag trainen en coachen.

Inmiddels hebben we de voorbereiding er op zitten en spelen we vanavond de eerst wedstrijd om 20:00 in het eigen bad. Bij deze nodig ik iedereen uit om ons te komen aanmoedigen en na afloop kennis te maken in het clubhuis.