Sander Philippo nieuwe trainer dames selectie Z&PC Katwijk

18 mei 2023
Jeanine Kuijt en Sander Philippo

Na het aanstellen van een nieuwe trainer voor de heren selectie, zijn we blij te kunnen melden dat Sander Philippo is aangesteld als nieuwe trainer voor de dames selectie van Z&PC Katwijk. Dit betekent tegelijk dat we afscheid nemen van Wim Schaap. Na een periode van 4 seizoenen, waarin hij samen met de dames het kampioenschap in de tweede klasse bond behaalde, doet hij een stapje terug.

Sander is geen onbekende naam binnen het dames waterpolo, met twaalf seizoenen ervaring als trainer-coach van de dames van Aquadraat (SG) kent hij menig speelster uit de regio. Daarnaast heeft hij zelf jarenlang in de tweede klasse bond gespeeld. We zijn dan ook blij dat we een ervaren trainer hebben binnengehaald. De mix tussen ervaren speelsters en een aantal jonge talenten maakt de dames selectie een kanshebber op het kampioenschap in de tweede klasse bond. Dit zijn dan ook de doelstellingen voor de komende jaren, jeugdige talenten inpassen binnen de selectie en strijden voor de bovenste plaatsen in de competitie.

Naast de aanstelling van Sander hebben we het kader rondom de dames verder kunnen versterken met de kennis en ervaring van Jeanine Kuijt. Zij zal Sander met ingang van het nieuwe seizoen assisteren tijdens de wedstrijden van dames 1. En daarnaast jonge talenten tijdens trainingen helpen om zich verder te ontwikkelen. Met haar ervaring als speelster in de Eredivisie en Europa Cup bij ZVL een welkome aanvulling!

De verenging wil Wim Schaap hierbij bedanken voor de afgelopen seizoenen als trainer-coach van de dames selectie. Door corona een aantal uitdagende seizoenen waarin het hem is gelukt om de selectie verder te ontwikkelen. Met natuurlijk als hoogtepunt het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse! Wim zal vanaf volgend seizoen zijn ervaring inzetten bij de jeugd van Z&PC Katwijk.

Rechts: Wim Schaap