Sportbedrijf Katwijk BV en Z&PC Katwijk slaan de handen ineen!

16 februari 2023

Katwijk – Sportbedrijf Katwijk BV en Zwem- en Poloclub Katwijk vervullen al jaren een belangrijke rol in het zwemonderwijs binnen de gemeente Katwijk en omstreken. Vanaf februari 2023 slaan beide partijen de handen ineen, met een gezamenlijke missie om alle inwoners van de gemeente Katwijk te leren zwemmen!

Sinds de bouw van het nieuwe zwembad Aquamar hebben er verschillende gesprekken plaats gevonden tussen beide partijen. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking op het gebied van zwemonderwijs, waarbij Sportbedrijf Katwijk BV zich gaat richten op het aanbieden van de zwemdiploma’s A en B en Z&PC Katwijk op het  C-diploma.

Met deze samenwerking is het mogelijk om het volledige zwemABC te behalen en hiermee te voldoen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Het complete ZwemABC is immers een paspoort voor een leven lang zwemplezier.

Na het behalen van het zwemdiploma C is het bij de vereniging mogelijk om nog meer nationale zwemdiploma’s te behalen en zwemvaardiger te worden. Hiermee willen beide partijen (de jeugdige) zwemmers veilig laten genieten van waterpret, maar ze ook enthousiast maken voor de zwemsport.

“Bij de vereniging kunnen de kinderen ervoor kiezen om naast het C diploma ook deel te nemen aan het sterrenplan, waarbij alle zwemsporten spelenderwijs aan bod komen. Vervolgens is er nog een keuze voor de zwemvaardigheidsdiploma’s. Kortom alle mogelijkheden om op een leuke manier nóg beter te leren zwemmen.” Aldus Dieuwke van der Panne, zwemonderwijzer bij Z&PC Katwijk.

“Door deze samenwerking hopen wij dat zoveel mogelijk kinderen het ZwemABC halen waarmee automatisch gewerkt wordt aan een nog hogere zwemveiligheid.”, aldus Bas Staats, zwembadmanager bij Sportbedrijf Katwijk. “Tevens wordt hierdoor op een laagdrempelige wijze kennisgemaakt met zwemmen als sport, hetgeen bijdraagt aan de promotie van de zwemsport in Katwijk.”

Kinderen die na het behalen van hun zwemdiploma B verder willen zwemmen, kunnen zich vanaf nu aanmelden bij de Zwem- en Poloclub Katwijk.
De zwemlessen voor het C-diploma worden wel gewoon in zwembad Aquamar gegeven.

De samenwerking start medio februari 2023, voor meer informatie kunt u terecht op de websites www.zpckatwijk.nl en www.zwembadaquamar.nl